Harkány wellness kiruccanás a pakolás utáni fájós derekamra

Egy évvel ezelőtt kicsit változtattunk a fűtési szokásainkon. Mivel a feleségemmel úgy ítéltük meg, hogy a gáz egyre drágább, a fűtőértéke egyre alacsonyabb, a téli számláink pedig egyre magasabbak, úgyhogy lépnünk kell valamerre. Innen jött az ötlet, hogy vegyünk egy kis vaskandallót, amivel majd kellemesen kifűtjük a házat egész télen. Meg is tettük a nagy lépést: elmentünk, és megvettük a kandallót, minden szükséges kiegészítővel egyetemben. Tűzi készlettel, megfelelő füstcsövekkel és minden egyébbel. Ezen kívül rendeltünk még tűzifát is, húsz mázsát, de elrontottuk a dolgot, mert már javában ment a fűtési szezon, és olyan friss fát hoztak ki, hogy szerintem egy héttel korábban még a rigó fütyült rajta. Úgyhogy egész télen szenvedhettünk a szárítgatásával, a füsttel és a nehéz begyújtással. Ezen felbuzdulva idén már nem fát, hanem brikettet rendeltünk, én viszont a szokásos temperamentumommal álltam a dologhoz, ezért is lett szükség Harkány wellness szolgáltatásaira.

Igaz, hogy a brikett drágább, de kicsit nagyobb a fűtőértéke, és szabályos alakú, tehát a tárolása is könnyebb. Én naivan arról is meg voltam győződve, hogy pakolni is könnyebb lesz, de sajnos ebben keservesed tévedtem. Amikor meghozták és lepakolták, úgy éreztem, hogy tele vagyok energiával. Még szinte földet sem ért az első csomag, én már kaptam is fel és vittem a helyére. Ez eddig rendben is lenne, de a harmadik körnél tettem egy olyan rossz mozdulatot, hogy az egész derekam belesajdult. A fuvarosok is észrevették, és gyorsan odasiettek, mielőtt hanyatt estem a két csomag brikettel a karjaimban. Rendesek voltak, mert utána, mivel látták, hogy fájdalmaim vannak, segítettek a helyére pakolni a csomagokat. Adtam is érte nekik rendes borravalót, viszont amit az egyikük ajánlott, az még jobb volt. Azt mondta, érdemes lenne kicsit pihentetni és kezeltetni a hátamat, mert ha nem foglalkozom vele, akkor baj is lehet belőle.

Elmesélte, hogy nemrég járt ő is Harkány wellness hoteljében, ahol három csillagos ellátás mellett kényeztették, és olyan szinten enyhült a lábában a fájdalom a kezeléstől és a pihenéstől, hogy sokkal hamarabb újra munkába tudott állni. Hoztam papírt és tollat, és felírtam a nevét és az elérhetőségét ennek a hotelnek, amit ajánlott, majd elköszöntem tőlük és hagytam, hadd menjenek dolgukra. Bent aztán felütöttem a gépemet, és megnéztem, hogy milyen csodás wellness hotelt ajánlott a jóember Harkányban. Amit láttam, az nagyon impozáns volt! Valóban az, amire egy fáradt és ráadásul túlerőltetett embernek szüksége van! Megbeszéltem a feleségemmel, és ő is egyetértett abban, hogy elmehetnénk. Nagyon régen voltunk már bárhol is, és ha így folytatjuk, hogy állandóan csak a munka, és sosem pihenünk, akkor ne csodálkozzunk, ha elfáradunk és megsérülünk. Ennyi év után igazán megérdemeljük, hogy egy kicsit kényeztetve is legyünk. Szóval még aznap este kinéztünk egy dátumot, és elküldtük a szállodának a foglalási igényünket.

Másnap vettünk ki mindketten szabadságot arra a hétre, és mire hazaértünk meg is jött a visszaigazolás a foglalásról. Kevesebb, mint egy hónap volt addig, tehát nekem addig is foglalkoznom kellett a derekammal: kentem mindenfélével, igyekeztem pihentetni, és kíméletesen átmozgatni. Annyira sikerült rendbe hozni, hogy Harkány wellness hoteléig elvezettem valahogy, de ott azt mondtam, hogy innen már sehová. Nem bántam meg, hiszen egy csodálatos hetet töltöttünk ott, és egy új emberként léptem ki a szálloda ajtaján. Hazafelé már egyáltalán nem fájtam sehol, friss voltam és kipihent. Alig vártam, hogy hazaérjünk és kipakolhassunk, valamint azt, hogy a következő héten eldicsekedhessek bent a munkatársaknak a megfiatalodásomról. Nekik is javasolni fogom, amikor csak tudom, mert ez tényleg olyan volt, mint megmerítkezni a fiatalság forrásában.